Latest Posts

Sorry, no posts matched your criteria.

Stay in Touch With Us

Odio dignissim qui blandit praesent luptatum zzril delenit augue duis dolore.

Email
magazine@example.com

Phone
+32 458 623 874

Addresse
302 2nd St
Brooklyn, NY 11215, USA
40.674386 – 73.984783

Follow us on social

BMW Z4 vs. Porsche 718 Boxster T – Autoweek Dubbeltest – English subtitlesDe jarenlange roadstertraditie van BMW heeft met de nieuwe Z4 een mooi vervolg gekregen. De auto lijkt weer wat puurder door zijn stoffen kap in plaats van een stalen vouwdak. En puur is ook de T-uitvoering van de Porsche 718 Boxster. De Z4 met krachtigste viercilinder mag aantreden tegen de puurste versie van Porsches sportauto met middenmotor.

Abonneer je hier op het kanaal van AutoWeek: http://bit.ly/1uSYprL

Meer informatie over deze auto? Check http://www.autoweek.nl/carbase

Volg AutoWeek óók op:
Facebook: https://www.facebook.com/autoweek
Twitter: https://twitter.com/autoweek
Instagram: https://instagram.com/autoweek
Periscope: AutoWeek
Snapchat: AutoWeek

Bekijk ook onze afspeellijsten:
AutoWeek Update: bit.ly/1Zdlcnj
Reviews: bit.ly/1zsCFpu
AutoWeek Occasions: bit.ly/1Jxrt69
Klokje Rond: bit.ly/1UAneY0
AutoWeek Classics: bit.ly/1Z8Tm6i
Van Pinda Naar Panda: bit.ly/1n6IOIU
Op De Rollenbank: bit.ly/1pY7S2W
Barrelbrigade: bit.ly/1O7Cdaf

AutoWeek is DE auto-autoriteit van Nederland. Al sinds onze start in 1990 zijn we de grootste en meest veelzijdige autotitel met elke week een magazine, maandelijks een nieuwe AutoWeek Classics en elk kwartaal de prachtige glossy GTO over supercars en topprestaties. Online vind je ons natuurlijk elk moment van de dag op www.autoweek.nl, in onze apps, op alle sociale media én hier op ons Youtube-kanaal. Autoplezier, liefhebbers, gedegen aankoopadviezen, topreportages, verrassende series en nog veel meer: AutoWeek heeft het allemaal.

Heb jij suggesties of tips? Laat een comment achter, Twitter met #VraagAW of mail naar autoweek@autoweek.nl

source

Comments

 • Robin BE
  May 8, 2019

  Meest puristische roadster onder de 100k? Bij Mazda heb je bijna 3 mx5’s voor dat geld

 • Tiny Rick
  May 8, 2019

  Jezus wat een productiewaarde weer! Heerlijke shots en montage

 • Ik vind de BMW eigenlijk maar een lelijk hok geworden, dan maar de porsche, mocht ik het geld hebben. Qua restwaarde doen die het ook beter.

 • Mr Hippie
  May 8, 2019

  Gozerd snapt niet wat een allrounder is. Er zijn maar 2 allrounders die ik kan bedenken en dat is een RR evoque cabrio en een g cabrio amg.cabrio,suv,offroader en 600pk mogelijk.

 • djverhulst
  May 8, 2019

  wat ontzettend jammer van het sneuvelen van de 6 cilinders , Z4 grill niet mooi ,, hadden gewoon door getrokken lamellen moeten houden, deze boxster word geen collector item alleen door die handbak ,,, klinkt idd als een Subaru met een sportuitlaat , als je een vorig model boxster had is het zwaar afknappen op het gebrek aan een inspirerend geluid

 • A W1109
  May 8, 2019

  Bmw ga aub terug naar de traditionele nierengrill.

 • Over het algemeen vind ik dat alle Bmw's steeds mooier worden, maar ik vind dat de Z4 er een klein beetje vreemd uitziet. Misschien is het een kwestie van wennen… 🤷‍♂️

 • rc_traxxas_rc
  May 8, 2019

  Prijstechnisch is de z4 m40i een betere concurrent voor de 718 boxter t. En dan beschikt de z4 dus over een heerlijke 6-inline en de boxter over een boxer 4.

 • kwok shek
  May 8, 2019

  20.000€ verschil ….. hoe kan je dan vergelijken

 • pieter campschreur
  May 8, 2019

  Jezus wat een misbaksel is die nieuwe bmw de oude is 100000 keer mooier dan maar zelf het onderstel aanpakken en een 6 cilinder

 • GuidoK
  May 9, 2019

  Volgende keer wellicht een mx5 vergelijken met een 918 spider?
  Die kosten namelijk bij lange na ook niet hetzelfde…..😖🤣

 • inflatable2
  May 9, 2019

  Beetje jammer dat ze het niet bij 28i gelaten hebben voor de sterkste 2.0L 4-cylinder in de nieuwe G29 Z4.. Nu moet ik steeds meer gaan uitleggen dat mijn E89 Z4 30i nog wel een klassieke 3.0L BMW 6-cylinder in lijn heeft.. Maargoed qua vermogen is het hetzelfde met meer koppel, alleen het geluid is een stuk minder.. Interieur op het digitale dashboard na vind ik wel mooi, uiterlijk weet ik niet, denk dat ik de E89 nog steeds mooier vind, maar dat is toch allemaal subjectief.. Dubbele uitlaat op alle modellen is wel een verbetering.. Jammer ook dat er geen handbak meer is, dat had de E89 nog wel (dus hoezo minder roadster?)..

 • Jan Kees
  May 9, 2019

  Deze nieuwe Z4 neigt meer naar een brede Mercedes cabrio dan naar een 718. Ik zie toch liever de oude Z4 met 6 cilinder. Veel meer karakter.

 • Z4 = toyota toch?

 • Robert Dobler
  May 9, 2019

  Unterhaltsam und gut gemacht!!

 • Fenno Graas
  May 9, 2019

  Krijgen we ook een Supra VS die Porsche?

 • Jesse Luimes
  May 9, 2019

  Op een een of andere manier heeft de voorkant van 718 iets weg van een Ferrari f430 ofzo, die lampen

 • xultraragex
  May 9, 2019

  geen 6 inlijn geen z4

 • g00dfeeling
  May 9, 2019

  I would like to see new Alfa Spider like one from the 90ties but with rear wheel drive.

 • Sound engineering ten top, over 2-3 jaar deze autookes ook op 1.5 liter 3 cilinders met een turbo groter dan de bierbuik van je schoonmoeder. Maak er dan qua typeaanduiding maar een 50i van, lijkt het nog wat 😂

 • D S
  May 10, 2019

  Wat een lelijke neus die BMW.

 • D V
  May 10, 2019

  Ik vind die BMW echt prachtig, klinkt ook beter dan die porsche

 • Paul FixDivCars
  May 10, 2019

  Wellicht meer gelijkwaardig zou zijn de “standaard” Boxster met PDK, het prijs verschil is dan ook minder! De “T” is veel dynamischer en de handbak nog beter dan in de standaard Boxster!
  Appels en peren…..! 😀👍

 • •David•
  May 10, 2019

  Waar is de Abarth 124 ?

 • kungfujas22
  May 14, 2019

  Porsche is Porsche.

 • AB N
  May 14, 2019

  Ik ben verpest.. sinds ik een Tesla model 3 performance heb kijk ik anders naar dit soort auto’s. Ze hebben wat je al jaren ziet. Erg weinig nieuws. En dan trek ik ze er ook nog allemaal uit met mijn 2300kg. Kan me laten rijden naar mijn werk met autopilot, enorm scherm met Google Maps, Spotify etc.. waarom zou je nog zo’n oud concept kopen?

 • SlayTheSins
  May 14, 2019

  Die Porsche is tering lelijk

 • Eeuwe Boonstra
  May 15, 2019

  Voorkant van de BMW (met name door de koplampen) doet mij denken een een Suzuki Swift

 • An OtherGoogUser
  May 15, 2019

  YET AGAIN, another Boxster test where the Boxster is MANUAL and the car being compared against it has a quick fire Dual Clutch.
  How about – just once – someone please test a Boxster with PDK/Chrono against other cars?!!

 • Mert Yilmaz
  June 5, 2019

  4 zylinder 😥

 • dalitis dalitis
  June 6, 2019

  Are cars more expensive in the Netherlands?

 • Billy Rock
  June 10, 2019

  Boxster ❤️ 🇨🇦

 • J L
  June 15, 2019

  i feel sad for bmw but its against a porsche what do u expect

 • Balázs Sebestyén
  June 22, 2019

  I guess then, that the clear winner is the new 718 Spyder: natural aspirated 6 cylinder tremendous power, manual, … real roadster. (First time I ever, it's more desirable than a 911) 🙂

 • Derek Azeez
  October 5, 2019

  Ik heb ok en z4 30i 4celenders

 • Derek Azeez
  October 5, 2019

  En hè os kee mooi

 • willem baaij
  November 10, 2019

  En de Lotus Elise dan? Sneller lichter en puurder! En maar 80.000€!

 • Dieter Mommerency
  April 4, 2020

  Die reacties hier toch weer… hilarisch… Als BMW een nieuw model durft uit te brengen die iets van de normale lijn afwijkt is het telkens een bashers-festijn.
  (Vooral Nederlanders zijn blijkbaar heer en meester op dit vlak)
  Wat de nieuwe Z4 betreft.. tja smaken zullen verschillen. Hij zal wat gewenning nodig hebben en ziet er in het echt gelukkig een heel stuk beter uit.
  Verder doet die witte kleur hem echt wel geen goed!
  Voor de rest begrijp ik niet echt dat de MX5 bij velen zo hoog wordt aangeprezen.
  Ik heb 6 jaar het vorige model z4 gereden (e89). De 6 in lijn met het dak open was ronduit zalig en mis ik nog elke dag. Daartegenover liet de wagen op sommige vlakken toch ook serieus steken vallen. Kap open, of kap dicht gaf wat mij betreft een totaal ander rijervaring: kap dicht teveel gewicht in de neus, kap omlaag wagen veel meer in balans. Met de nieuwe Z4 met stoffen kap hebben ze dit dus duidelijk opgelost. Als ik op weekend ging met een volle koffer kon in niet meer open rijden omdat er dan plaats tekort was in de kofferbak.
  Voor de rest liet de E89 voor mij duidelijk steken vallen op gebied van afwerking en gebruikte materialen, iets teveel rammeltjes en parasietgeluiden voor een wagen van deze prijscategorie. (kwam vooral uit de richting van de hardtop). Ook het rijgedrag was iets te soft en niet scherp genoeg imo.
  Nadat ik deze wagen reeds 4 jaar van de handgedaan heb ik uiteindelijk een testweek met een Mazda MX5 kunnen verzilveren. Dit omdat ik steeds maar zulke goede dingen over deze las had deze serieus mijn nieuwsgierigheid aangewakkerd! Een leuk wagentje idd maar veel meer dan zondagscruiser zou ik hierzelf niet mee kunnen aanvangen. Met mijn 1m85 zat ik licht gewrongen, stuurwiel niet in diepte regelbaar en te veraf… dus slechte ergonomie voor grotere mensen. Speels weggedrag maar vond hem echt wel teveel bodyroll hebben in de bochten, dus te slap afgeveerd wat mij betreft. Verder miste ik vooral serieus wat koppelin de atmosferische 2.0l en deed de automaat lang niet altijd wat ik verlangde. Na een weekend testen in de Ardennen keerde ik in de gietende regen huiswaarts. Ik moet zeggen dat ik mij nog nooit zo onveilig heb gevoeld in een wagen als in die MX5 in de stortregen. Door het tamelijk lage gewicht zweefde die precies over het water en gaf mij totaal geen vertrouwen. Uiteindelijk blij dat ik na een week terug in mijn Volvo zat. De MX5 zou ik in vergelijking met E89 een speelgoedautootje noemen. Uitenlijk zijn we ondertussen al twee jaar verder. Veel positieve tests e reviews over de nieuwe Z4 deden mijn nieuwsgierigheid meer en meer groeien. En in vergelijking met de talrijke autojournalisten in spé vind ik hem heus nog niet zo lelijk. Dat gevoel groeide nog sterk op het autosalon in Brussel. Had eerst nog eens plaatsgenomen in een MX-5 RF… kort daarna in de g29 Z4. Qua ergonomie, comfort en afwerking is dit toch wel een wereld van verschil. Paar weken daarna een eerste testrit, sdrive 20i met M-sportpakket. Meteen werd duidelijk dat dit een veel sportievere, neutraler en agressiever rijdende wagen is dan de E89 was. De tekortkomingen van het vorig model heeft BMW zeer goed weggewerkt. Ik kan mij best voorstellen dat een Porsche Boxster nog een stuk scherper rijdt en stuurt maar zal dan ook weer minder geschikt zijn als daily driver. De Z4 behoudt nog een goede vorm van comfort en is dagelijks inzetbaar en nog een stuk goedkoper. De 2.0i is in feite al vlot genoeg, en zeker voor in Belgenland maar ik had nog niet echt het WOW-gevoel om een eventuele bestelbon te tekenen. In een andere garage kon ik ook een testrit verzilveren, dit keer een 30I… met M-sportdifferentieel. Dit gaf wel het wauw-gevoel en rijsensatie waarnaar ik op zoek was. Voor een 2 liter viercilinder is deze toch echt wel serieus snel en in combinatie met de Zf8-speed een zeer prettige rij-ervaring. Waar ik ook sterk van onder de indruk was… het M-sportdifferentieel dacht ik heb je niet echt nodig als je niet van plant bent trackdays te gaan doen. Wel op een bochtig parcours voel je gewoon echt wel een serieus verschil, de wagen verslind nog gretiger en met een nog betere precisie en controleerbaarheid de bochtjes. In combinatie met de adaptie M-sportophanging liggen de grenzen echt wel ver. De sound is mss niet zoals zijn broertjes met 6 cilinders maar verre van slecht met voldoende plofjes bij gas lossen. Mijn vorige E89 met 6 cilinders had wel een diepere sound maar die wagen miste gewoon de efficiëntie en vooral het koppel van de huidige generatie 4 cilinders. Moest ik serieus hoog in toeren rijden om echt vlot te zijn met alle gevolgen voor het verbruik en te weinig koppel onderin.
  Maw toch wel sterk onder de indruk van de rijkwalitieiten van de nieuwe Z4en qua hightech en comfort laat deze ook niks te wensen over.
  Bestelbon getekend, wanneer hij geleverd zal worden in deze corona tijden is een ander paar mauwen.
  Wilde mijn ervaringen over deze 3 roadsters met de sterkge critici hier toch even kwijt…. Laat het shooten maar komen !

 • Api Vaping
  July 17, 2020

  Ik heb vandaag met mijn V-tec een Porsche eruit gehaald, zowel als optrekken als in de bochten… wat een afgang voor Porsche.

Post a Comment

You don't have permission to register